Žukrut

Dušené zelí se zbytky uzenin, které doma najdete. To vše je pokryté vypichovaným listovým těstem a zapečené v troubě.


3.0657x
160 min

Postup přípravy

Zelí s uzeninou a masem smícháme s kořením a dáme do hrnce, vaříme na nejnižším teplotním stupni, zalijeme pálenkou. Hrnec zakryjeme pokličkou. Zelí necháme probublávat 1-2 hodiny, občas zamícháme. Před dokončením zalijeme vínem. Poté rozprostřeme na vymaštěný plech. Těsto vyválíme na tenký plát, z něhož tvoříme vykrajovátkem
na vánoční cukroví třeba srdíčka a těmi poklademe zelí rozprostřené na plechu. Zelí by mělo být těstem zcela zakryto. Posypeme kmínem a dáme zapéct. Hodí se jako zdravá večeře. Lze konzumovat i studené. Hodí se náramně k bílému vínu.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žukrut

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská