Znojemské nakladačky

Praktický recept na nakládání a sterilování okurek v horkovzdušné troubě.


3.73x
120 min

Ingredience

10 kgokurky

nálev

40 dkgcukr
16 dkgsůl
1.5 locet
3.5 lvoda
5 kshřebíček
7 ksbobkový list
10 kuličeknové koření
2 lžícehořčičné semínko
20 kuličekcelý černý pepř
50 kssacharin

podle potřeby

cibule
mrkev
čerstvý kopr

Postup přípravy

Opláchneme asi 10 kg okurek. Do většího hrnce si nachystáme 3,5 l vody, 1,5 l octa, 16 dkg soli, 40 dkg cukru, 50 tablet sacharinu, 7 bobkových listů, 10 kuliček nového koření, 5 hřebíčků, 20 kuliček celého černého pepře a 2 polévkové lžíce hořčičného semínka. Vše převaříme a necháme odstát.

Do čistých zavařovacích sklenic vrstvíme okurky, prokládáme koprem, nakrájenou cibulí a mrkví. Zalijeme ne moc teplým lákem a zavíčkujeme. Používáme sklenice se šroubovacím víčkem. Do hlubšího plechu dáme utěrku, nalijeme vodu a sklenice skládáme vedle sebe, aniž by se dotýkaly. Na plech se vejde cca 9 sklenic o objemu 0,7 litru.

Sterilujeme 45 minut v horkovzdušné troubě při 180 °C.

Znojemské nakladačky podáváme podle chuti k různým jídlům a příležitostem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Znojemské nakladačky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena