Znojemská omáčka

Chutná znojemská omáčka, kterou můžeme podávat s knedlíkem, rýží i těstovinami.


4.4283x
45 min
9×

Postup přípravy

Nejprve orestujeme jemně nakrájenou cibuli, potom přidáme drcený kmín, maso na kostičky a orestujeme. Trošku osolíme, přidáme sladkou papriku (nemusí být) a maso podlijeme vodou.

Do základu omáčky přidáme půlku masoxu (nebo vývar) a nalisovaný česnek. Základ omáčky vaříme v tlakovém hrnci asi 20 minut do měkka.

Po uvaření přidáme nakrájené nebo na hrubo nastrouhané okurky, které necháme v omáčce chvilku vařit. Omáčku nakonec ještě zahustíme.

Znojemskou omáčku podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
user-icon

autor Zdenka :-)


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Znojemská omáčka

Zpět na recept