Znojemská omáčka

Chutná znojemská omáčka, kterou můžeme podávat s knedlíkem, rýží i těstovinami.


4.4283x
45 min
9×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 kscibule
1 lžíceplnotučná hořčice
15 dkgsterilované okurky
0.5 kostkymasový bujon
50 dkgvepřové maso
1 lžičkamletá sladká paprika

podle chuti

sůl
mletý pepř
drcený kmín

Postup přípravy

Nejprve orestujeme jemně nakrájenou cibuli, potom přidáme drcený kmín, maso na kostičky a orestujeme. Trošku osolíme, přidáme sladkou papriku (nemusí být) a maso podlijeme vodou. Do základu omáčky přidáme půlku masoxu (nebo vývar) a nalisovaný česnek. Základ omáčky vaříme v tlakovém hrnci asi 20 minut do měkka. Po uvaření přidáme nakrájené nebo na hrubo nastrouhané okurky, které necháme v omáčce chvilku vařit. Omáčku nakonec ještě zahustíme. Znojemskou omáčku podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
user-icon

autor Zdenka :-)

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Znojemská omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena