Zmrzlinový dort

Pro letní osvěžení přijde vhod tato kalorická bomba ze smetany, čokolády, mandlí a kokosu.


4.49x
0
1×

Ingredience

1 ksdortový korpus

náplň

1 lžícemáslo
200 gčokoláda na vaření
3 ksvanilkový cukr
175 glupínky mandlí
80 gkokosky
3 kssmetana na vaření (250ml)

na ozdobu

lime
4 lžícestrouhaná čokoláda
trubička (oplatek)

náplň 1

1 lžícecukr krupice
1 balíčekvanilkový cukr
1 kssmetana na vaření (250ml)

Postup přípravy

Na rozehřátém másle opražíme za stálého míchání lupínky mandlí a necháme je vystydnout. Kokosky rozdrtíme. Čokoládu, kterou jsme si nechali chvíly namrazit, nastrouháme nahrubo. Smetanu vyšleháme s vanilkovými cukry dotuha. Do směsi přimícháme opražené mandle, kokosky i čokoládu a umícháme náplň. Dortový korpus (čokoládový, 24cm) dáme do dortové formy, jejíž prstenec jsme vypláchli studenou vodou a naplníme ji připravenou náplní. Smetanu vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. 2/3 tuhé šlehačky naneseme na smetanvou náplň a zbylou uložíme do chladničky. Dort uložíme do mrazničky a necháme ho minimálně 6 hodin mrazit. 15 minut před podáváním dort vyjmeme, aby povolil. Odstraníme formu a povrch dortu ozdobně postříkáme vychlazenou šlehačkou, kterou jsem si naplnili do zdobičky. Pak celý dort posypeme strouhanou čokoládou a jednotlivé kousky ozdobíme sladkými oplatky nebo trubičkami, případně i plátky limetky.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zmrzlinový dort

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena