Zmrzlinový dort

Pro letní osvěžení přijde vhod tato kalorická bomba ze smetany, čokolády, mandlí a kokosu.


4.49x
0 min
1×

Postup přípravy

Na rozehřátém másle opražíme za stálého míchání lupínky mandlí a necháme je vystydnout. Kokosky rozdrtíme. Čokoládu, kterou jsme si nechali chvíly namrazit, nastrouháme nahrubo.

Smetanu vyšleháme s vanilkovými cukry dotuha. Do směsi přimícháme opražené mandle, kokosky i čokoládu a umícháme náplň. Dortový korpus (čokoládový, 24cm) dáme do dortové formy, jejíž prstenec jsme vypláchli studenou vodou a naplníme ji připravenou náplní.

Smetanu vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. 2/3 tuhé šlehačky naneseme na smetanvou náplň a zbylou uložíme do chladničky.

Dort uložíme do mrazničky a necháme ho minimálně 6 hodin mrazit.

15 minut před podáváním dort vyjmeme, aby povolil. Odstraníme formu a povrch dortu ozdobně postříkáme vychlazenou šlehačkou, kterou jsem si naplnili do zdobičky. Pak celý dort posypeme strouhanou čokoládou a jednotlivé kousky ozdobíme sladkými oplatky nebo trubičkami, případně i plátky limetky.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zmrzlinový dort

Zpět na recept