Zmrzlinové větrníčky

Větrníčky z odpalovaného těsta, plněné zmrzlinou, podáváme jako zákusek ke kávě nebo čaji.


4.638x
45 min
2×

Ingredience

těsto

1 špetkasůl
3 ksvejce
50 gmáslo
200 mlmléko
150 gvýběrová polohrubá mouka

náplň

2 balíčkyruská zmrzlina

Postup přípravy

Nejdříve si odměříme všechny ingredience a připravíme odpalované těsto. Mléko s máslem a solí přivedeme k varu. Potom vsypeme postupně mouku a mícháme dokud nevznikne husté těsto, které se nechytá stěn nádoby. Těsto necháme prochladnout a potom do něj postupně vpracujeme vejce. Troubu předtopíme na 220 °C a plech pokryjeme pečícím papírem. Těstem naplníme cukrářský sáček a na plech tvoříme malé větrníčky, které postříkáme vodou. Vložíme do předtopené trouby a jakmile zrůžoví, zmírníme teplotu a větrníčky již jen dosušíme. Vychladlé pečivo podélně rozkrojíme a plníme pomocí lžičky mírně povolenou ruskou zmrzlinou. Takto připravené kousky pečiva klademe v jedné vrstvě do plastové krabice a necháme zmrznout. Zmrzlinové větrníčky si můžeme připravit i do zásoby jako rychlé pohoštění pro nečekanou návštěvu. Stačí jen 5 minut před podáváním vyjmout z mrazáku. Výborně chutnají i přelité teplou vanilkovou omáčkou.

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

Recept na vynikající tradiční věnečky s odlehčeným krémem.

Tip

Ovocné osvěžení z dozrávajících jahod: Domácí zmrzlina, nanuky i sorbet

Jahodová sezóna právě vrcholí, tak si ji pojďme ještě užít. Naučíme vás nejen domácí jahodovou zmrzlinu, ale i zdravější a lehčí sorbet, jahodové nanuky a úžasně jednoduchou jahodovou dřeň.

Ovocné

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zmrzlinové větrníčky

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena