Žloutky ušleháme s moučkovým cukrem a kakaem opatrně přimícháme tuhý sníh z bílků.
Plech vyložíme pečícím papírem, který jsme štědře vymazali máslem a posypali polohrubou moukou. Na papír rozetřeme vymíchanou hmotu a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme přesně 8 minut při 160 °C. Pozor, ne déle, jinak nám roláda bude praskat.
Po vyndání ihned i s papírem stáhneme z plechu a necháme vychladnout. Než nám plát vychladne, necháme povolit vanilkovou zmrzlinu. Doporučuji si vyrobit zmrzlinu podle mého receptu
Vanilková zmrzlina z pudinku.
Po vychladnutí korpusu stáhneme papír a zmrzlinu asi v půl centimetrové vrstvě rozetřeme na korpus a ihned zarolujeme. Pevně zabalíme do potravinářské fólie a dáme do mrazáku. Pracujeme rychle, aby zmrzlina moc neroztála. Po 2 - 3 hodinách zmrzlinovou roládu vybalíme a můžeme krájet. Je to moc dobrý a osvěžující moučník.