Masová roláda z plecka s chorizem

Jednoduchá, lehce pikantní roláda s chorízem a sýrem.


0.00x
90 min

Postup přípravy

Vhodný kus plecka postupně rozřízneme tak, aby nám vznikl podlouhlý plát masa cca 15x35 cm o síle 1-2 cm. Maso z obou stran naklepeme, posypeme sušeným česnekem a vydatně osolíme a opepříme.

Doprostřed plátu naklademe řádek z plátků choriza, na něj řádek z plátků sýra. Cca 15 cm špalík z bílé části pórku nakrájíme podélně na tenké nudličky a polovinu nudliček poklademe na sýr. Delší strany plátu přeložíme přes sebe a vzniklou roládu povážeme provázkem. Konce zahneme dovnitř, aby nám nevyteklo moc sýra. Masovou roládu z venku osolíme ze všech stran, položíme do pekáče, posypeme chilli a necháme odpočinout.

Rozehřejeme troubu na grilování (teplota 250 - 300°C), roládu v pekáči potřeme z vrchu a ze stran hořčicí a vložíme do trouby. Pečeme, dokud se roláda nezačne nahoře mírně připalovat. V tuto chvíli podlijeme roládu hrnkem vody, pekáč přiklopíme víkem a pečeme na 180 °C cca 45 minut.

Oloupeme brambory a cibuli a vše nakrájíme na měsíčky a na 20 minut vložíme do pekáče kolem masa. Na posledních 5 minut přidáme k bramborám ještě druhou půlku nudliček z pórku. Nakonec vyndáme pekáč z trouby, odkryjeme víko a necháme 15 minut odpočinout.

Z rolády odstraníme provázek, nakrájíme šikmo na plátky a servírujeme s bramborami, cibulí, pórkem a vyteklým sýrem. Maso polijeme výpekem z pekáče.
user-icon

autor PetrČukat


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masová roláda z plecka s chorizem

Zpět na recept