Vepřová plněná roláda na česneku

Vyzkoušejte recept na pečenou roládu z vepřové plece s chutí česneku, plněnou míchanými vejci a vídeňskými párky. Hlavní chod výborně chutná s dušeným špenátem a bramborovým knedlíkem.


5.02x
120 min
1×

Postup přípravy

Vepřovou plec po vlákně nakrojíme tak, aby vznikl plát masa, který rozklepeme přes mikrotenový sáček na výšku asi 2,5 cm. Poté plát masa osolíme, opepříme, potřeme 1 stroužkem utřeného česneku a olejem, svineme do rolky a necháme v chladu ve vhodné nádobě přes noc odležet.


Následující den si připravíme ostatní ingredience. Na rozehřátém másle umícháme osolená a opepřená rozšlehaná vejce s prolisovaným česnekem, smetanou a pažitkou dohladka. Vaječnou směs necháme vychladnout. Stroužky česneku a oloupanou cibuli nasekáme nahrubo a vložíme do pekáčku, který předem vymažeme vyšší vrstvou škvařeného vepřového sádla.


Odleželé vepřové maso rozprostřeme na folii a potřeme tenkou vrstvou hořčice. Na střední část plátu masa naneseme míchaná vajíčka, která poklademe nožičkami párků a maso pomocí jehel a potravinové nitě uzavřeme do rolády. Takto připravenou roládu vložíme do pekáče s cibulí, podlijeme vývarem a zakryté pečeme v předehřáté troubě na 180 °C doměkka. Během pečení roládu přeléváme výpekem. Asi 15 minut před dokončením roládu odkryjeme, teplotu zvýšíme na 200 °C a dopečeme dozlatova.


Vepřovou plněnou roládu na česneku nakrájíme na plátky, rozdělíme na porce, přelijeme výpekem a podáváme. Vhodnou přílohou je dušený špenát a bramborový knedlík.


Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček


Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.


Pečeme


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová plněná roláda na česneku

Zpět na recept