Vepřové plátky v batátové omáčce

Plátky z vepřové kýty dušené na víně s batátovou krémovou omáčkou. Hlavní chod podáváme s bramborovými noky.


5.01x
45 min
1×

Postup přípravy

Vepřové plátky očistíme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Očištěnou cibuli nakrájíme na kostičky a oloupané batáty nastrouháme nahrubo.


 


Na oleji zprudka opečeme plátky masa z obou stran dozlatova. Poté maso vyjmeme a na výpeku necháme zesklovatět cibulku, ke které vmícháme nastrouhané batáty a vše podlijeme vínem. Takto připravený základ za stálého míchání povaříme asi 3 minuty. Jakmile se alkohol odpaří vrátíme plátky masa, vše podlijeme vývarem, ochutíme bobkovým listem a celým pepřem a zakryté zvolna dusíme doměkka.


 


Měkké plátky masa vyjmeme, koření odstraníme a omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme a podle chuti osolíme, opepříme, případně zředíme vývarem. Do omáčky vrátíme plátky masa a vše zvolna podle potřeby prohřejeme.


 


Vepřové plátky v batátové omáčce rozdělíme na porce a podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou bramborové noky.


 


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové plátky v batátové omáčce

Zpět na recept