Vaření.czReceptyVepřové plátky v batátové omáčce

Vepřové plátky v batátové omáčce

Plátky z vepřové kýty dušené na víně s batátovou krémovou omáčkou. Hlavní chod podáváme s bramborovými noky.


5.01x
45 min
1×

Ingredience

4 plátkyvepřová kýta
1 kscibule
150 gbatáty brambory
150 mlbílé víno
1 ksbobkový list

podle chuti

špetkasůl
špetkamletý černý pepr

na obalení

4 lžícehladká mouka

podle potřeby

2-3 lžíceolej
300 mlvývar zeleninový

Postup přípravy

Vepřové plátky očistíme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Očištěnou cibuli nakrájíme na kostičky a oloupané batáty nastrouháme nahrubo.

 

Na oleji zprudka opečeme plátky masa z obou stran dozlatova. Poté maso vyjmeme a na výpeku necháme zesklovatět cibulku, ke které vmícháme nastrouhané batáty a vše podlijeme vínem. Takto připravený základ za stálého míchání povaříme asi 3 minuty. Jakmile se alkohol odpaří vrátíme plátky masa, vše podlijeme vývarem, ochutíme bobkovým listem a celým pepřem a zakryté zvolna dusíme doměkka.

 

Měkké plátky masa vyjmeme, koření odstraníme a omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme a podle chuti osolíme, opepříme, případně zředíme vývarem. Do omáčky vrátíme plátky masa a vše zvolna podle potřeby prohřejeme.

 

Vepřové plátky v batátové omáčce rozdělíme na porce a podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou bramborové noky.

 

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové plátky v batátové omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena