Zmrzlinová bábovka


3.0648x
75 min

Postup přípravy

Obě zmrzliny vyjmeme z mrazničky a necháme chvíli rozpustit. Smícháme je tak, že dostanou mramorový vzhled. Touto hmotou naplníme bábovkovou formu o obsahu 1/2 litru a vložíme zpět do mrazničky na 1 hodinu, kde ji necháme zmrznout. Zmraženou bábovku vyklopíme a nakrájíme na porce, dáme na talířky a podáváme s několika lžícemi polevy a višněmi.

Příprava polevy: Višně povaříme ve šťávě s cukrem a skořicí. Přimícháme škrob a lehce vpravíme mezi višně.

Obměna:

Poleva se dá připravit z jakéhokoliv ovoce, čerstvého či kompotovaného (nálev z kompotu pak nahradí šťávu) a z jakékoliv zmrzliny..fantazii a chuti se meze nekladou. Podáváme s piškoty.

Poleva: 200 g višní, 1/4 l višňové šťávy, 50 g cukru, trochu mleté skořice, 1 PL škrobu (maizeny)

user-icon

autor admin_iva

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zmrzlinová bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena