Zlaté květákové růžičky

Obalovaný květák z horkovzdušné trouby s vařeným bramborem.


3.077x
45 min
1×

Postup přípravy

Velkou hlávku květáku zbavíme listů, pečlivě propláchneme a rozebereme na růžičky. Jednotlivé růžičky vložíme do hrnce s mírně osolenou vodou a přidáme mletý muškátový oříšek.

Květák ve slané vodě přivedeme k varu a vaříme dalších 5 minut. Potom vodu slijeme a květák okapeme. Připravíme si trojobal (mouku, vejce s mlékem a strouhanku) a květák v něm obalíme.

Dáme vařit oloupané brambory do osolené vody. Rozehřejeme troubu a květák následně vložíme na plechu na spodní rošt trouby a grilujeme dozlatova s občasným potíráním másla pomocí mašlovačky.

Hotové zlaté růžičky podáváme s vařeným bramborem, okurkovým salátem a tatarskou omáčkou případně i kečupem.

Foto: Profimedia.cz


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zlaté květákové růžičky

Zpět na recept