Nejdříve budeme potřebovat zmrzlinu, kterou bychom měli dát tak 3 hodiny před začátkem z mrazáku do lednice, aby se nám s ní lépe pracovalo. Ze zmrzliny si uděláme kuličky, velikost je pouze na nás. Po vytvarování dokonalých kuliček je dáme do mrazáku zmrznout.
Rozklepneme si vejce a promícháme je se 2 lžícemi mléka (mléko přidávám proto, aby vejce lépe držela na obalovaném produktu), ve kterém vykoupeme zmrzlé kuličky. Kuličky vykoupané ve vajíčku obalíme ve strouhaném kokosu a dáme znovu zmrznout. Tento postup zopakujeme ještě 2 - 3krát. Bohužel nemohu udat přesnou dobu mrznutí, protože záleží na více faktorech: jak mrazí mrazák, jak dlouho máte kuličky venku, jakou máte teplotu v místnosti, atd.
Během posledního mrznutí kuliček připravíme friťák a pořádně v něm rozpálíme olej. Zmrzlinové kuličky si vyndáme a vkládáme do friťáku, ve kterém smažíme do zezlátnutí. Vyjmeme, necháme okapat olej.
Zlatou zmrzlinu ihned podáváme. Každému dáme na talířek 2 kuličky, které přelijeme horkou malinovou omáčkou a ozdobíme domácí šlehačkou (obojí najdete v mých receptech). Díky této závěrečné úpravě je nejlepší používat vanilkovou zmrzlinu.