Živáňské špízy

Recept na špízy z vepřové krkovice, brambor, slaniny a cibule s rajčatovo-česnekovým sosem.


4.160x
75 min
5×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
350 gbrambory
3 lžícekečup
100 gprorostlá slanina
400 gvepřová krkovice bez kosti
1 ksvelká červená cibule

podle potřeby

olej
vývar

podle chuti

sůl
3 lžícečerstvá petrželka
mletý černý pepř

Postup přípravy

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na klínky a dílky rozebereme na plátky. Syrové brambory omyjeme, očistíme kartáčkem, osušíme a nakrájíme na plátky silné asi 3 - 4 mm. Slaninu vcelku zbavíme kůže a nakrájíme na menší kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Na jehly střídavě napichujeme brambory, slaninu, cibuli a maso. Připravené špízy osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran. Potom je včetně výpeku vložíme na pekáček, podlijeme trochou vývaru a upečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Hotové živáňské špízy vyjmeme a uchováme v teple. Do výpeku vmícháme kečup, česnek, popřípadě vývar a vše necháme přejít varem. Nakonec přidáme čerstvě usekanou petrželku. Špízy rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme s pečivem. Z uvedeného množství surovin připravíme 6 živáňských špízů. Na jednu porci počítáme 2 jehly.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Živáňské špízy

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena