Vepřové maso zapečené s brambory ala Živánská

Výborný hlavní chod z vepřového masa pečený se vším v jednom pekáčku.


4.6253x
120 min
76×

Ingredience

5-6 plátkůmáslo
8 ksbrambory
2 kscibule
800 gvepřové maso

podle chuti

sůl
vegeta
grilovací koření
mletý kmín
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

podle potřeby

voda

Postup přípravy

Vepřové maso (použila jsem kýtu) omyjeme a nakrájíme na tenčí plátky. Pokud jsou plátky velké, ještě je nakrájíme na půlky na velikost malých medailónků. Maso můžeme trochu naklepat. Z obou stran maso osolíme a opepříme a uložíme do pekáče. Na maso dále přidáme vegetu, mletý kmín, mletou sladkou papriku a grilovací koření. Vše podle chuti.

Velké cibule oloupeme a nakrájíme na půl kolečka. Rovnoměrně ji rozložíme na maso.

Větší brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenčí kolečka. Takto nakrájené brambory uložíme na maso s cibulí tak, aby bylo vše dobře zakryto. Brambory osolíme a podle chuti přidáme vegetu, mletý kmín, mletou červenou papriku a grilovací koření. Na brambory rozložíme plátky másla. Vše ještě podlijeme vodou.

Vepřové maso pečeme v předehřáté troubě na asi 200 - 220 °C přibližně 90 - 105 minut, dokud nebude maso měkké. Podle potřeby průběžně podléváme vodou.

Vepřové maso zapečené s brambory ala Živánská podáváme teplé s kyselými okurkami nebo zeleninovým salátem.
user-icon

autor burizonka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové maso zapečené s brambory ala Živánská

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká