Židovský mandlový chlebíček

Recept na výborný a rychlý moučník nejen k nedělní kávě.


5.07x
25 min
3×

Ingredience

těsto

0.5 lžičkysůl
3 ksvejce
2 lžícesolamyl
1 hrnekcukr krupice
0.8 hrnkuslunečnicový olej
1 lžičkamletá skořice
2 hrnkyhladká mouka
0.5 lžičkycitronová kůra
1 hrneksekané mandle
2 lžícecitronová šťáva
0.8 hrnkusekané vlašské ořechy

Postup přípravy

V míse si vyšleháme 3/4 hrnku cukru, olej a vejce. Přidáme citronovou kůru, šťávu, sůl, skořici. Poté vmícháme mouku a solamyl. Nakonec ještě přidáme mandle a vlašské ořechy. Těsto zakryjeme folii a dáme do lednice na hodinu.

Plech vyložíme pečícím papírem, vyndáme těsto z lednice a potřeme si ruce trochou oleje. Z těsta vytvarujeme na plechu dva kvádry jako chlebíčky a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut. Vyndáme z trouby a necháme na 10 minut vychladnout. Poté chlebíčky krájíme na plátky asi 1,5 - 2 cm tlusté. Plátky obalíme ve zbylé 1/4 hrnku cukru a pokládáme zpět na plech nakrojenou stranou dolů. Vložíme do trouby a pečeme ještě na 10 - 20 minut. Čím déle v troubě zůstanou, tím budou křupavější. Plátky ale nesmíme přepéct.

Židovský mandlový chlebíček podáváme s bílou kávou či čajem.
user-icon

autor Anna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Židovský mandlový chlebíček

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Židovská