Žemlové knedlíky

Snadný recept na přípravu žemlových knedlíků, které vaříme v mikrotenových sáčcích. Příloha je určena pro šetřící dietu.


4.523x
75 min

Ingredience

2 ksvejce
2 lžíceolivový olej
8 ksstarší houska
300 mlsojové mléko

podle chuti

sůl

podle potřeby

pažitka

Postup přípravy

Housky nakrájíme na malé kostičky. Podle návodu na obalu si připravíme 300 ml sojového mléka, ve kterém rozšleháme vejce. Pažitku opereme a jemně usekáme.

Nakrájené housky vložíme do větší mísy a přelijeme mlékem s vejci. Vše posypeme pažitkou, polijeme olejem a osolíme. Jakmile se mléko vsákne do pečiva, vše řádně propracujeme, zakryjeme a "těsto" odložíme alespoň na 30 minut do chladu. Pak těsto znovu řádně prohněteme, rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme menší knedlík.

Připravíme si dva menší mikrotenové sáčky, které uvnitř vytřeme olejem. Do každého sáčku vložíme knedlík a uzavřeme ho potravinovou nití. Knedlíky vložíme do hrnce s vroucí vodou a zvolna vaříme 35 - 40 minut. Uvařené žemlové knedlíky vyjmeme ze sáčků a nakrájíme na plátky.

Jemné žemlové knedlíky připravované v sáčcích jsou velmi vhodnou dietní přílohou k dušené zelenině. Hodí se ke špenátu, ale výborně chutnají také k masitým pokrmům a omáčkám.

Češi milují vepřové! Ale jak jej správně připravit?


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žemlové knedlíky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.