Žemlová nádivka s uzeným kuřetem

Směs kousků pečiva, nasekaných kopřiv, vajec, kuřecího a uzeného masa. Recept na tradiční velikonoční nádivku.


5.05x

Postup přípravy

Vejce rozdělíme na žloutky a bílky, z bílků a špetky soli ušleháme sníh. Pečivo nakrájíme na kostky a zvlhčíme mlékem. Ve vedlejší míse utřeme máslo se žloutky, přidáme pečivo, nasekanou pažitku, koření, nasekané kopřivy nebo špenát (přes noc necháme povolit v lednici), maso a promícháme.

Nakonec vmícháme ušlehaný sníh a směs přesuneme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy (velkého pekáčku nebo dvou menších forem na biskupský chlebíček).

Nádivku pečeme asi 45 minut při teplotě 170 °C, dokud povrch nezezlátne

Žemlovou nádivku s uzeným kuřetem podáváme s přílohou podle chuti jako hlavní chod.

Zdroj: Eklasa.cz

Kopřiva dvoudomá - léčivá bylina, ne plevel

user-icon

autor Klasa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žemlová nádivka s uzeným kuřetem

Zpět na recept