Zelný štrúdl

Jednoduchý recept na slaný štrúdl z listového těsta.


4.612x
60 min
2×

Postup přípravy

Kysané zelí vložíme do cedníku, propláchneme vodou a necháme okapat. Podle potřeby zelí překrájíme nožem. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát. Poklademe tvrdým sýrem, anglickou slaninou a okapaným kysaným zelím. Posypeme grilovacím kořením, oreganem, lehce osolíme a opepříme. Poté zabalíme do závinu. Štrúdl přesuneme na plech, který jsme pokapali studenou vodou. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem (můžeme posypat i sezamovým semínkem). Závin nezapomeneme propíchat na několika místech vidličkou a plech vložíme do vyhřáté trouby. Zelný štrúdl pečeme dozlatova zhruba 45 minut. Z jednoho balíčku listového těsta připravíme dva zelné záviny.
user-icon

autor lucik

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zelný štrúdl

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena