Zelný štrúdl

Jednoduchý recept na slaný štrúdl z listového těsta.


4.612x
60 min
2×

Postup přípravy

Kysané zelí vložíme do cedníku, propláchneme vodou a necháme okapat. Podle potřeby zelí překrájíme nožem.

Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát. Poklademe tvrdým sýrem, anglickou slaninou a okapaným kysaným zelím. Posypeme grilovacím kořením, oreganem, lehce osolíme a opepříme. Poté zabalíme do závinu.

Štrúdl přesuneme na plech, který jsme pokapali studenou vodou. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem (můžeme posypat i sezamovým semínkem). Závin nezapomeneme propíchat na několika místech vidličkou a plech vložíme do vyhřáté trouby.

Zelný štrúdl pečeme dozlatova zhruba 45 minut.

Z jednoho balíčku listového těsta připravíme dva zelné záviny.
user-icon

autor lucik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelný štrúdl

Zpět na recept