Zelný salát se smetanou

Salát, který můžeme servírovat jako předkrm a nebo na dojedení po hlavním chodu


3.0107x
20 min

Postup přípravy

Očištěnou hlávku zelí povaříme krátce v osolené vodě, vyjmeme, necháme dobře okapat a nakrájíme na drobné nudličky.

Salátovou misku vytřeme česnekem a dáme do ní zelí.

Olej smícháme s citronovou šťávou, přidáme vejce rozšlehané ve smetaně, osolíme, opepříme a ve vodní lázni ušleháme do zhoustnutí.

Směs nalijeme na zelí, promícháme a dáme vychladit.

Před podáváním nazdobíme zelný salát se smetanou snítky petrželky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelný salát se smetanou

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.