Salát, který můžeme servírovat jako předkrm a nebo na dojedení po hlavním chodu
Hodnocení
3.0
/ 5 (107x)
Doba přípravy
20 min
Ingredience
1 hlávka
zelí
na potření
1 stroužek
česnek
zálivka
3 lžíce
olej
sůl
2 ks
vejce
300 ml
smetana
mletý bílý pepř
citronová šťáva
na ozdobu
petrželka
Postup přípravy
Očištěnou hlávku zelí povaříme krátce v osolené vodě, vyjmeme, necháme dobře okapat a nakrájíme na drobné nudličky.
Salátovou misku vytřeme česnekem a dáme do ní zelí.
Olej smícháme s citronovou šťávou, přidáme vejce rozšlehané ve smetaně, osolíme, opepříme a ve vodní lázni ušleháme do zhoustnutí.
Směs nalijeme na zelí, promícháme a dáme vychladit.
Před podáváním nazdobíme zelný salát se smetanou snítky petrželky.