Zelníky


3.1774x
90 min

Postup přípravy

Z poloviny mléka, lžičky cukru a droždí uděláme kvásek. Vykynutý kvásek přidáme k mouce a přimícháme změklé máslo, sůl, cukr a vlahé mléko. Vypracujeme těsto jako na koláče a dáme kynout. Z vykynutého těsta vyválíme tenký plát, vykrájíme kolečka, naplníme zelnou nádivkou a druhým kolečkem přikryjeme, okraje stiskneme, aby náplň nevytekla, na vymaštěném plechu je necháme vykynout a před pečením potřeme máslem. Když začnou žloutnout, obrátíme je a potřeme druhou stranu, dopečeme dozlatova.

Náplň: 1 lžíce másla, 1/2 malé hlávky zelí, sůl, špetka pepře, trochu cukru, trochu smetany.



Příprava náplně: hlávku zelí spaříme. Na rozpuštěném másle dusíme doměkka, osolíme, osladíme, opepříme a dusíme doměkka. Podle potřeby přilijeme trochu smetany a náplň necháme vychladnout před použitím na pečení.


user-icon

autor admin_iva


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelníky

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena