Zelníky podle babičky

Recept na zelníky, jak je dělávala naše starká ze Slovenska.


4.818x
75 min

Postup přípravy

Na rozehřátém oleji zkaramelizujeme cukr. Přidáme nastrouhané zelí, osolíme, okořeníme, podle potřeby přidáme trochu vody a za občasného promíchání podusíme.

Na těsto připravíme kvásek. Do vlažného mléka dáme trošku cukru s droždím. Do mísy prosejeme mouku, osolíme a přidáme kvásek. Přilijeme trochu vlažné vody a vymícháme hustější těsto - jako na langoše. Dáme vykynout.

Z vykynutého těsta pomoučněnýma rukama uděláme z těsta asi 6 - 7 bochníků. Přikryjeme je utěrkou a necháme odpočinout asi 10 minut. Potom je rozválíme do kruhu. Na polovinu dáme zelí, přiklopíme a stlačíme okraje. Nejlépe je připravit všechny bochníky najednou, protože ještě potřebují chvíli kynout.

Na větší pánvi roztopíme olej, vložíme do ní 2 zelníky a smažíme je dozlatova. Osmažené zelníky odložíme na ubrousek a můžeme podávat..
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelníky podle babičky

Zpět na recept