Zelníky s klobásou

Vhodné jako hlavní jídlo i odpolední svačina.


3.1106x
75 min

Postup přípravy

Nejprve si zaděláme kvásek.

Připravíme nádivku. Cibuli očistíme a nasekáme. Zelí a pórek očistíme a nakrouháme najemno. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky.

Ve vyšší pánvi zpěníme cibuli. Přidáme zelí a později papriku. Směs podlijeme trochou vody a dusíme, až zelí změkne. Během dušení si nakrájíme klobásky a přidáme je i s pórkem do zeleninové směsi, když je zelí téměř měkké. Směs okořeníme podle chuti a necháme vychladnout.

Z mouky, vajec, a špetky soli, kváskem zaděláme těsto. Necháme ho vykynout. Potom těsto rozdělíme na stejné díly a ty naplníme nádivkou. Potřeme tukem a dáme dozlatova upéct. Pokud nechceme buchty, můžeme dělat třeba koláče.

Upečené zlatavé zelníky s klobásou podáváme horké i studené.
user-icon

autor Jantar


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelníky s klobásou

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena