Zelné závitky v páře

Zdravá kombinace zeleniny a masa navíc připravovaná v páře - bez oleje a ztráty přirozených chutí a vitamínů.


4.010x
60 min

Ingredience

0.5 lžícečesnek
sůl
1 ksvejce
1 kscibule
1 kscitron
0.5 šálkurýže
2 hlávkyzelí
pepř
500 ghovězí mleté maso
0.5 lžícemletá sladká paprika

omáčka

olej
0.5 kscibule
citronová šťáva
2 konzervynakládaná rajčata
2 lžícetřtinový cukr

Postup přípravy

Závitky:

Nejprve uvaříme rýži, z citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Cibuli nakrájíme najemno a česnek prolisujeme. Mleté maso, vařenou rýži a všechny ostatní suroviny kromě zelí smícháme ve větší míse. Směs uložíme do chladničky. Z hlávek zelí odstraníme velké vnější listy. Opatrně oddělíme asi 15 větších listů a krátce je povaříme. Doprostřed každého zelného listu vložíme lžíci připravené náplně, okraje přeložíme dovnitř a závitky pevně svineme. Naskládáme je do pařáku a vaříme v páře 20 - 25 minut.

Rajčatová omáčka:

Pro přípravu rajčatové omáčky nejprve osmahneme na oleji nasekanou cibuli, poté přidáme ostatní suroviny a směs necháme dusit na mírném plameni 15 - 20 minut. Poté ji necháme asi 5 minut zchladnout. Omáčku rozmixujeme a poté ji ještě propasírujeme přes jemné síto. Dochutíme cukrem a citronovou šťávou. Zelné závitky vyskládáme do ohnivzdorného pekáčku a zalijeme je rajčatovou omáčkou. V troubě předehřáté na 180 °C pečeme 15 - 20 minut. Zelné závitky v páře podáváme horké!
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zelné závitky v páře

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena