Zelné listy plněné masovou směsí

Zapečené zelné listy plněné směsí z mletého masa, slaniny, hub a rýže. Pokrm podáváme teplý jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou brambory a rajčatový salát.


3.76x
90 min

Postup přípravy

Zelí očistíme a rozebereme na listy, které krátce povaříme v osolené vodě. Změklé listy zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky a propláchnutou rýži uvaříme doměkka. Houby namočíme a necháme změknout.

Na oleji orestujeme cibulku a slaninu, pak přidáme mleté maso a okapané houby. Vše za stálého míchání opékáme tak dlouho, dokud se maso zcela neodděluje. Vychladlou směs přendáme do mísy, promícháme s rýží a vejci. Ochutíme solí, prolisovaným česnekem, pepřem a pálivou paprikou.

Zelné listy naplníme masovou směsí, vložíme do zapékací mísy a poklademe máslem. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě za občasného podlévání vývarem asi 20 - 25 minut. Zelné listy nemají být rozbředlé, ale akorát na skus.

Zapečené zelné listy plněné masovou směsí rozdělíme na porce, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme s bramborem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelné listy plněné masovou směsí

Zpět na recept