Zelné bochánky

Chuťovka z listového těsta, kterou plníme osmaženou šunkou, zelím a kouskem sýra.


4.58x
60 min

Ingredience

6 plátkůšunka
2 lžícekečup
80 geidam
1 lžíceolivový olej
1 balíčeklistové těsto
6 lžickysané zelí

na potření

vejce

na ozdobu

černá sezamová semínka

Postup přípravy

Kysané zelí scedíme a nakrájíme na menší kousky. Potom zelí promícháme s kečupem. Plátky šunky osmahneme z obou stran na oleji. Sýr vcelku rozkrájíme na čtverečky. Listové těsto rozválíme a nakrájíme na 6 větších dílků. Na každý dílek poklademe plátek šunky, lžíci ochuceného zelí a čtvereček sýra. Pečlivě zabalíme a okraje zamáčkneme. Zelné bochánky přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. V silně vyhřáté troubě bochánky upečeme, až jsou na povrchu zlatavé. Zelné bochánky podáváme na svačinu nebo večeři, jsou dobré teplé i studené.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelné bochánky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena