Recept na rychlé sladké bochánky s pekanovými ořechy.
2 hrnky | polohrubá mouka |
1 balení | kokosového krému |
1 lžíce | moučkový cukr |
1 hrst | pekanové ořechy |
0.5 balíčku | kypřící prášek |
2 lžíce | javorový sirup |
poleva | |
---|---|
1 hrneček | moučkový cukr |
0.5 ks | pomerančová šťáva |
Do mísy s dáme mouku, kokosové mléko z plechovky, moučkový cukr, skořici, kypřící prášek a vypracujeme těsto. Do připraveného těsta zapracujeme nasekané pekanové ořechy. Těsto si rozdělíme na deset kousků a vyvalujeme bochánky.
Bochánky dáme na pečící papír a klademe dál od sebe, během pečení nabydou ještě na objemu. Před pečením potřeme javorovým sirupem a posypeme pekanovými ořechy. Takto připravené bochánky pečeme zhruba 30 minut na 200°C.
Po upečení polijeme hustou pomerančovou polevou. Polevu si připravíme z hrnku moučkového cukru, do kterého zamícháme šťávu z půlky pomeranče.
10+1 otázek: Droždí a kynuté těsto
Vůně čerstvě upečeného chleba dokáže podtrhnout kouzlo každého domova. Pečivo je pro mnohé z nás něčím, bez čeho si nedokážeme život představit. Jak vlastně kynutí či kypření funguje? A co všechno můžeme v kuchyni použít?
autor Jitka Langeová
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.