Tak toto je rodinný recept, který se dědí z generace na generaci. Děláte zelňáky také tak?
Hodnocení
3.0
/ 5 (656x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Vejce2 ks
Škvarky250 g
Zelí kysané1 kg
Polohrubá mouka500 g
Postup přípravy
Na vále zpracujeme mouku se zelím, které umeleme na masovém strojku nebo pokrájíme, sádlem či mletými škvarky a vejci. Pokud je zelí dost kyselé nemusíme solit, těsto rozdělíme na dva díly, rozválíme je na vymaštěný plech na sílu cca 5mm a nakrájíme nožem nebo rádýlkem na obdélníčky, které se při pečení snáze obracejí. Pečeme ve vyhřáté troubě.
děkuji Janka , vyzkouším rovnou s poloviční dávkou mouky , také mám raději zelňáky a né moučňáky a tento Rp. mne zaujal.poměrem mouky a zelí, jelikož u jiných je stejný poměr ... dekuji za tip, snížim gramáž mouky, tím lépe.
Janka
moc mouky ...
Zkusila jsem tenhle recept, ale asi je tam moc mouky ... daleko lepe to chutnalo, kdyz jsem dala mouky asi polovicni mnozstvi - vic vynikla chut zeli a skvarku, podle originalni receptury to chutnalo jako opecena mouka.