Zelený hrášek po česku

Sterilovaný hrášek připravený s uzeným masem a cibulí.


3.195x
30 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Uzené nakrájíme na drobné kostičky. Sterilovaný hrášek otevřeme, nalijeme na sítko a necháme okapat. Nálev nevyléváme.

V pánvi si rozehřejeme máslo. Vsypeme cibuli a restujeme ji dorůžova. Pak přidáme uzené a krátce společně osmahneme. Nakonec vše doplníme hráškem, osolíme, okořeníme a podlijeme nálevem z hrášku. Nálevu dáváme jen tolik, aby se vydusila.

Hrášek po česku dusíme asi 15 minut.

Zelený hrášek po česku podáváme jako předkrm a je vhodný s celozrnným nebo slaným pečivem.
user-icon

autor Jovi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelený hrášek po česku

Zpět na recept