sůl | ||
1 ks | paprika | |
1 lžíce | kečup | |
225 g | tuňák v oleji | |
4 lžíce | olivový olej | |
2 lžíce | ocet vinný | |
1 lžička | dijonská hořčice | |
280 g | kukuřice sterilovaná | |
mletý černý pepř | ||
150 g | cukrový hrášek (mražený) | |
220 g | sterilovaný chřest | |
6 ks | oliva (plněná paprikou) | |
500 g | brambory vařené | |
česnekový prášek | ||
kadeřavá čekanka | ||
125 ml | silný vývar |
Hrášek přesypeme do síta, propláchneme pod studenou vodou a necháme roztát. Kukuřici a chřest scedíme. Papriku očistíme a nakrájíme na nudličky. Brambory oloupeme a spolu s olivami je nakrájíme na plátky. Rybu rozebereme na větší kousky.
Do vývaru přidáme olej, ocet, hořčici, kečup, trochu česnekového prášku nebo prolisovaný česnek a podle chuti zálivku ochutíme solí a pepřem.
Do zálivky přidáme zeleninu a nakonec i rybu a při pokojové teplotě necháme vše marinovat. Salát podáváme zdobený listy čekanky.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena