Vynikající zeleninový salát s kousky tuňáka a olivami.
sůl | |
1 ks | paprika |
1 lžíce | kečup |
225 g | tuňák v oleji |
4 lžíce | olivový olej |
2 lžíce | vinný ocet |
1 lžička | dijonská hořčice |
280 g | sterilovaná kukuřice |
mletý černý pepř | |
150 g | cukrový hrášek (mražený) |
220 g | sterilovaný chřest |
6 ks | oliva (plněná paprikou) |
500 g | brambory (vařené) |
česnekový prášek | |
kadeřavá čekanka | |
125 ml | vývar (silný) |
Hrášek přesypeme do síta, propláchneme pod studenou vodou a necháme roztát. Kukuřici a chřest scedíme. Papriku očistíme a nakrájíme na nudličky. Brambory oloupeme a spolu s olivami je nakrájíme na plátky. Rybu rozebereme na větší kousky.
Do vývaru přidáme olej, ocet, hořčici, kečup, trochu česnekového prášku nebo prolisovaný česnek a podle chuti zálivku ochutíme solí a pepřem.
Do zálivky přidáme zeleninu a nakonec i rybu a při pokojové teplotě necháme vše marinovat. Salát podáváme zdobený listy čekanky.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.