Zeleninový quiche s bylinkami a sýrem

Francouzský slaný koláč, vhodný i pro vegetariány.


3.099x
60 min
1×

Postup přípravy

Smícháme přísady na těsto a chladnýma rukama rychle zpracujeme na hladké těsto, které necháme 30 minut odležet v chladničce.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek nakrájíme na drobné plátky. Oloupaná rajčata a cuketu nakrájíme na plátky.

Na rozehřátém oleji opečeme za stálého míchání plátky cukety. Vyjmeme a opečeme cibuli a česnek.

Petržel a mátu posekáme najemno a smícháme s nastrouhaným ementálem, 2 vejci a zakysanou smetanou. Ochutíme solí, pepřem a mletou sladkou paprikou.

Na pomoučeném vále těsto rozválíme, vyložíme jím vymaštěnou dortovou formu o průměru 26 cm. Vytvarujeme 3 cm vysoký okraj a těsto na dně formy vidličkou několikrát propícháme. Na těsto rozložíme opečenou cibuli s česnekem, plátky opečené cukety a plátky rajčat, posypeme oreganem a zalijeme smetanovým krémem.

Koláč pečeme v předehřáté troubě na 200°C na nejspodnější drážce asi 40 minut dozlatova. Podáváme horký se sklenkou bílého vína.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninový quiche s bylinkami a sýrem

Zpět na recept