Zeleninový pudink

Tento zeleninový pudink se dříve vařil na zámku v Bechyni.


3.0114x
60 min

Postup přípravy

Zeleninu - květák, hrášek, mrkev, chřest, fazolové lusky podle chuti - očistíme, omyjeme a samostatně ji uvaříme ve vodě doměkka. Měkkou zeleninu nakrájíme na drobné kousky.

Zatím si očistíme žampiony, pokrájíme je na malé kousky a v troše vody je podusíme. Pak je necháme vychladnout. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Parmazán nastrouháme.

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a vývarem rozředíme na kašičku. Do vychladlé hmoty vmícháme žloutky, strouhaný sýr a sníh z bílků. Nakonec Lehce vmícháme zeleninu, aby se rozmačkala a žampiony.

Zeleninový pudink vaříme v páře půl hodiny.

Uvařený zeleninový pudink ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninový pudink

Zpět na recept