Zeleninový pudink

Tento zeleninový pudink se dříve vařil na zámku v Bechyni.


3.0114x
60 min

Postup přípravy

Zeleninu - květák, hrášek, mrkev, chřest, fazolové lusky podle chuti - očistíme, omyjeme a samostatně ji uvaříme ve vodě doměkka. Měkkou zeleninu nakrájíme na drobné kousky. Zatím si očistíme žampiony, pokrájíme je na malé kousky a v troše vody je podusíme. Pak je necháme vychladnout. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Parmazán nastrouháme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a vývarem rozředíme na kašičku. Do vychladlé hmoty vmícháme žloutky, strouhaný sýr a sníh z bílků. Nakonec Lehce vmícháme zeleninu, aby se rozmačkala a žampiony. Zeleninový pudink vaříme v páře půl hodiny. Uvařený zeleninový pudink ihned podáváme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zeleninový pudink

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena