Zeleninový protlak

Netradiční recept na protlak, tentokrát ze zeleniny.


4.726x
30 min

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Mrkev a celer nakrájíme na hrubší plátky. Přidáme přelámané fazolky a růžičky květáku a uvaříme vše v osolené vodě doměkka.

Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji smetanou, osolíme, opepříme a provaříme na hustou a hladkou omáčku.

Do omáčky přidáme měkkou prolisovanou zeleninu a zjemníme ji syrovými žloutky. Zeleninový protlak již nevaříme.

Zeleninový protlak podáváme k telecímu či skopovému masu nebo jej použijeme jako vložku do vaječné omelety.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninový protlak

Zpět na recept