Zeleninový perkelt

Zeleninová varianta k masovým perkeltům.


4.633x
0

Ingredience

80 gslanina
2 stroužkyčesnek
sůl
60 gmáslo
150 gpaprika
1 kscibule
100 gceler
150 grajče
100 gmrkev
1 kskvěták
30 ghladká mouka
5 dlzeleninový vývar
2 lžícerajský protlak
mletá sladká paprika
10 kssterilované cibulky

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme, mrkev a celer nakrájíme na kostičky, květák rozebereme na růžičky. Papriku nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme. Česnek prolisujeme. Slaninu nakrájíme na kostičky. V rozehřáté pánvi rozpustíme slaninu. Přidáme cibuli, sladkou papriku a zlehka osmhaneme. Přidáme rajský protlak a osolíme. Do tohoto základu postupně přidáváme mrkev a celer, později květák, papriky, cibuliky a rajčata s česnekem. Během dušení podléváme zeleninu vývarem. Na druhé pánvi si připravíme z másla a mouky světlou jíšku. Tou perkelt zahustíme a již jen krátce povaříme. Zeleninový perkelt podáváme s masem nebo jen s pečivem. Vegetariáni vynechají slaninu.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninový perkelt

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena