Vaření.czReceptyZeleninový nákyp s houbami

Zeleninový nákyp s houbami

Nákyp plný zeleniny a výborné hlívy ústřičné.


3.275x
45 min

Postup přípravy

Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Spaříme ji ve slané vodě po dobu dvou minut a necháme okapat. Houby očistíme a pokrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme. Rozehřejeme máslo a cibuli společně s hlívou na něm osmahneme. Poté podlijeme a dusíme asi 5 minut. Přilijeme 200 ml smetany a krátce povaříme. Osolíme, opepříme a vmícháme 2/3 jemně sekané pažitky. Sýr důkladně rozmačkáme a se zbytkem smetany umícháme dohladka. Formu vymažeme tukem, navrstvíme do ní střídavě zeleninu a houby s cibulí, nahoru dáme plátky kedlubny. Přelijeme sýrovou omáčkou. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 25 až 30 minut. Podáváme sypané zbytkem sekané pažitky.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zeleninový nákyp s houbami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena