Zeleninový nákyp s houbami

Nákyp plný zeleniny a výborné hlívy ústřičné.


3.275x
45 min

Postup přípravy

Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Spaříme ji ve slané vodě po dobu dvou minut a necháme okapat. Houby očistíme a pokrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme.

Rozehřejeme máslo a cibuli společně s hlívou na něm osmahneme. Poté podlijeme a dusíme asi 5 minut. Přilijeme 200 ml smetany a krátce povaříme. Osolíme, opepříme a vmícháme 2/3 jemně sekané pažitky.

Sýr důkladně rozmačkáme a se zbytkem smetany umícháme dohladka.

Formu vymažeme tukem, navrstvíme do ní střídavě zeleninu a houby s cibulí, nahoru dáme plátky kedlubny. Přelijeme sýrovou omáčkou. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 25 až 30 minut.

Podáváme sypané zbytkem sekané pažitky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninový nákyp s houbami

Zpět na recept