Zeleninové rizoto z hnědé rýže

Vegetariánské rizoto z hnědé rýže. Recept je snadný a docela nenáročný na suroviny.


3.73x
35 min

Postup přípravy

Hnědou rýži propláchneme pod tekoucí vodou. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka i částí natě. Česnek oloupeme a nakrájíme na malé kousíčky.

Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a cibulku orestujeme. Přidáme česnek a necháme jen krátce rozvonět. Poté přisypeme hnědou rýži, zalijeme vroucí vodou asi 3 cm nad rýži a osolíme. Vaříme asi 20 minut za občasného promíchání. Vsypeme celý pytlík jemně krájené mražené zeleniny, promícháme a vaříme dalších 15 minut doměkka. Přebytečnou vodu slijeme, pokud je potřeba.

Nakonec rizoto z hnědé rýže dochutíme sojovou omáčkou a pečlivě promícháme.

Zeleninové rizoto z hnědé rýže podáváme jako lehký a zdravý hlavní chod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninové rizoto z hnědé rýže

Zpět na recept