Zeleninové rizoto s nivou

Spojení rýže, zeleniny, bylinek a voňavého sýru - ideální kombinace!


4.515x
45 min
2×

Postup přípravy

Na rizoto použijeme divokou rýži, kterou připravíme podle návodu, nezaléváme ji však vodou, ale předem připraveným vývarem ze zeleninové kostky. Rýži uvaříme doměkka.

Během vaření rýže si připravíme zeleninu, kterou pouze slijeme a necháme okapat. Nejlépe se mi osvědčila kombinace zeleného hrášku a mrkve. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Na pánvi rozpálíme asi lžičku oleje a cibuli osmahneme do zesklovatění, přidáme zeleninu a okořeníme. Stačí pouze krátce prohřát, zelenina bývá měkká. Konzervu lze nahradit i zeleninou mraženou, tu však musíme podusit i v trošce vody nebo vývaru.

Oba sýry nakrájíme na menší kostky, ale můžeme jeden z nich i nastrouhat na hrubším struhadle.

Připravenou divokou rýži promícháme se zeleninovou směsí, sýrem a podle chuti ještě dokořeníme.

Zeleninové rizoto můžeme ještě prohřát v mikrovlnné troubě, sýry se nám krásně rozpečou. Ihned podáváme.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninové rizoto s nivou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká