sůl | |
5 ks | vejce |
strouhanka | |
0.5 ks | kapusta |
0.5 ks | květák |
200 g | měkký salám nebo uzené maso |
Ve slané vodě uvaříme kapustu a květák rozebraný na růžičky, vodu scedíme a zeleninu necháme dobře okapat. Květák rozmačkáme, kapustu jemně rozsekáme nebo umeleme.
Přidáme na kostičky nakrájené uvařené uzené maso nebo salám, 4-5 vajec, rozmícháme, osolíme a zahustíme strouhankou.
Ze vzniklého těstíčka tvarujeme placičky, které ještě obalíme ve strouhance. Přebytečnou strouhanku lehce oklepeme a krokety fritujeme v oleji rozehřátém na 170°C asi 6 minut.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena