Zeleninové krokety


3.0560x
60 min

Postup přípravy

Ve slané vodě uvaříme kapustu a květák rozebraný na růžičky, vodu scedíme a zeleninu necháme dobře okapat. Květák rozmačkáme, kapustu jemně rozsekáme nebo umeleme.


Přidáme na kostičky nakrájené uvařené uzené maso nebo salám, 4-5 vajec, rozmícháme, osolíme a zahustíme strouhankou.


Ze vzniklého těstíčka tvarujeme placičky, které ještě obalíme ve strouhance. Přebytečnou strouhanku lehce oklepeme a krokety fritujeme v oleji rozehřátém na 170°C asi 6 minut.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninové krokety

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.