Zeleninové chutney

Všestranné využití v kuchyni, do pikantních pomazánek na chlebíčky, jednohubky, pod maso a na topinky.


3.055x
120 min

Postup přípravy

Papriky a feferonky očistíme a zbavíme jádřinců. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme a rozpůlíme.

Připravenou zeleninu umeleme na masovém strojku.

V dostatečně velkém hrnci rozehřejem olej, přidáme umletou zeleninu, rozemleté nové koření, pepř a hořčici. Směs dusíme dohusta. Podle chuti základ dochutíme solí, cukrem a octem.

Hotové husté chutney přelijeme do přesnídávkových skleniček, zavíčkujeme a sterilujeme ještě 15 minut. Toto množství je na 15 přesnídávkových skleniček.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninové chutney

Zpět na recept