Zeleninové chutney

Všestranné využití v kuchyni, do pikantních pomazánek na chlebíčky, jednohubky, pod maso a na topinky.


3.055x
120 min

Postup přípravy

Papriky a feferonky očistíme a zbavíme jádřinců. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme a rozpůlíme.

Připravenou zeleninu umeleme na masovém strojku.

V dostatečně velkém hrnci rozehřejem olej, přidáme umletou zeleninu, rozemleté nové koření, pepř a hořčici. Směs dusíme dohusta. Podle chuti základ dochutíme solí, cukrem a octem.

Hotové husté chutney přelijeme do přesnídávkových skleniček, zavíčkujeme a sterilujeme ještě 15 minut. Toto množství je na 15 přesnídávkových skleniček.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninové chutney

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.