Žemlovka ze samé zeleniny.
3-4 stroužky | česnek |
sůl | |
2 ks | vejce |
1 lžíce | máslo |
5 dl | mléko |
1 ks | cibule |
5 ks | rohlík |
vegeta | |
50 g | anglická slanina |
100 g | tvrdý sýr |
tuk na pečení | |
500 g | zelenina (kapusta, brokolice, pórek, květák a další) |
Zeleninu očistíme, uvaříme do poloměkka a necháme vychladnout a opapat. Zatím pokrájíme slaninu na nudličky a rozsmažíme na pánvi. Na tuku ze slaniny zpěníme cibulku. Zeleninu pokrájíme na malé kousky a vložíme na zpěněnou cibuli, okořeníme a osmažíme. Vezmeme rohlíky a pokrájíme na plátky, které pak namáčíme v osoleném mléce smíchaném s rozetřeným česnekem.
Zapékací mísu dobře vymažeme tukem, vložíme do ní plátky rohlíku a proložíme zeleninou. Spodní a horní vrstvu by měli tvořit rohlíky. Poslední vrstvu rohlíků pokapeme rozehřátým máslem a vložíme do předehřáté trouby a zapečeme.
Po zapečení zalijeme zemlbábu zbylým mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce, posypeme jemně nastrouhaným tvrdým sýrem a upečeme dozlatova. Hotový pokrm rozdělíme na porce a podáváme se zeleninovým salátem.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena