Zeleninová zemlbába

Žemlovka ze samé zeleniny.


3.1356x
60 min

Postup přípravy

Zeleninu očistíme, uvaříme do poloměkka a necháme vychladnout a opapat. Zatím pokrájíme slaninu na nudličky a rozsmažíme na pánvi. Na tuku ze slaniny zpěníme cibulku. Zeleninu pokrájíme na malé kousky a vložíme na zpěněnou cibuli, okořeníme a osmažíme. Vezmeme rohlíky a pokrájíme na plátky, které pak namáčíme v osoleném mléce smíchaném s rozetřeným česnekem.


Zapékací mísu dobře vymažeme tukem, vložíme do ní plátky rohlíku a proložíme zeleninou. Spodní a horní vrstvu by měli tvořit rohlíky. Poslední vrstvu rohlíků pokapeme rozehřátým máslem a vložíme do předehřáté trouby a zapečeme.


Po zapečení zalijeme zemlbábu zbylým mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce, posypeme jemně nastrouhaným tvrdým sýrem a upečeme dozlatova. Hotový pokrm rozdělíme na porce a podáváme se zeleninovým salátem.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninová zemlbába

Zpět na recept