Vaření.czReceptyZeleninová zapečená musaka

Zeleninová zapečená musaka

Chutná varianta receptu z Balkánu.


4.616x
0

Ingredience

olej
sůl
2 ksvejce
2 kspaprika
800 gbrambory
3 kscibule
1 kelímeksmetana
2 lžícemouka
5 ksrajče
1 kapkamrkev
1 kspetržel
saturejka
drcený kmín
1 šálekzelený hrášek
mletá sladká paprika
250 gmleté vepřové maso
mletý černý pepř

Postup přípravy

Cibuli, mrkev a petržel očistíme a pokrájíme na kostičky, papriku na proužky, rajčata pomeleme. Ve větším hrnci na oleji zpěníme cibuli, přidáme kořenovou zeleninu a mleté maso, osolíme a okořeníme pepřem, červenou paprikou, kmínem a hrstí saturejky. Dusíme 5 minut, přisypeme hrášek a oloupané brambory pokrájené na špalíky. Chvíli podusíme a zalijeme rajčatovým protlakem. Pokud nejsou brambory zcela v tekutině, přidáme vodu. Vše dusíme, než brambory změknou. Potom celou směs přemístíme do zapékací mísy. V hrnečku rozkvedláme mouku se smetanou, vejcem a směs v míse zalijeme. Zeleninovou musaku dáme zapéct do trouby a pečeme, až se utvoří kůrčička. Zeleninovou zapečenou musaku podáváme s pečivem, případně v létě s rajčatovým salátem.
user-icon

autor Ludvo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zeleninová zapečená musaka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Řecká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena