Zeleninová tlačenka

Tlačenka trochu jinak - bez masa. Recept je snadný na přípravu.


3.97x
30 min

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, nakrájíme na kousky a vložíme do mísy. Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) očistíme a uvaříme doměkka. Můžeme klidně použít i zeleninu z polévky a použít místo bujonu pravý vývar. Zeleninu také nakrájíme na drobné kousky.

Vejce a zeleninu promícháme, přidáme hořčici, majonézu, na kostičky nakrájenou cibuli a vývar, ve kterém jsme rozpustili želatinu. Směs na zeleninovou tlačenku dobře promícháme, dochutíme solí, pepřem a za občasného míchání necháme zchladnout na pokojovou teplotu.

Poté směs vylijeme do formy vypláchnuté studenou vodou a necháme v lednici dobře ztuhnout.

Zeleninovou tlačenku po ztuhnutí krájíme na hrubší plátky a podáváme s čerstvým pečivem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninová tlačenka

Zpět na recept