Zeleninová tlačenka

Tlačenka trochu jinak - bez masa. Recept je snadný na přípravu.


3.97x
30 min

Ingredience

8 ksvejce
1 kscibule
1 sklenkamajonéza
300 mlzeleninový vývar
200 gkořenová zelenina
1 balíčekželatina v prášku
2 lžícejemná hořčice

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, nakrájíme na kousky a vložíme do mísy. Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) očistíme a uvaříme doměkka. Můžeme klidně použít i zeleninu z polévky a použít místo bujonu pravý vývar. Zeleninu také nakrájíme na drobné kousky. Vejce a zeleninu promícháme, přidáme hořčici, majonézu, na kostičky nakrájenou cibuli a vývar, ve kterém jsme rozpustili želatinu. Směs na zeleninovou tlačenku dobře promícháme, dochutíme solí, pepřem a za občasného míchání necháme zchladnout na pokojovou teplotu. Poté směs vylijeme do formy vypláchnuté studenou vodou a necháme v lednici dobře ztuhnout. Zeleninovou tlačenku po ztuhnutí krájíme na hrubší plátky a podáváme s čerstvým pečivem.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zeleninová tlačenka

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena