Zeleninová polévka s noky

Letní zeleninová polévka zasytí nejednoho jedlíka.


3.5115x
45 min
9×

Postup přípravy

Očištěnou a umytou zeleninu (dle vašeho výběru) nakrájíme a dáme vařit do hrnce s vodou. Ochutíme slepičím bujonem, vegetou a pepřem, zeleninu uvaříme doměkka. Pokud je potřeba, podle chuti polévku trochu přisolíme.

V misce si vymícháme vejce s krupičkou, přidáme špetku prášku do pečiva a lžičku másla. Z takto připraveného těsta vykrajujeme malou lžičkou noky a házíme je do vařící polévky. Chvíli povaříme, počkáme až noky vyplavou na povrch.

Do hotové zeleninové polévky s noky přidáme najemno posekanou petrželku.

V zimním období, pokud nemáme čerstvou zeleninu, použijeme na recept zeleninu mraženou.
user-icon

autor Jovi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninová polévka s noky

Zpět na recept