Zeleninová polévka s noky

Letní zeleninová polévka zasytí nejednoho jedlíka.


3.5115x
45 min
9×

Postup přípravy

Očištěnou a umytou zeleninu (dle vašeho výběru) nakrájíme a dáme vařit do hrnce s vodou. Ochutíme slepičím bujonem, vegetou a pepřem, zeleninu uvaříme doměkka. Pokud je potřeba, podle chuti polévku trochu přisolíme. V misce si vymícháme vejce s krupičkou, přidáme špetku prášku do pečiva a lžičku másla. Z takto připraveného těsta vykrajujeme malou lžičkou noky a házíme je do vařící polévky. Chvíli povaříme, počkáme až noky vyplavou na povrch. Do hotové zeleninové polévky s noky přidáme najemno posekanou petrželku. V zimním období, pokud nemáme čerstvou zeleninu, použijeme na recept zeleninu mraženou.
user-icon

autor Jovi

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zeleninová polévka s noky

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena