Vaření.czReceptyZeleninová polévka s bramborem a slaninou

Zeleninová polévka s bramborem a slaninou

Recept na pikantní polévku se zeleninou na způsob guláše.


3.915x
45 min

Ingredience

2-3 stroužkyčesnek
1 lvývar
3 ksbrambory
1 kscibule
0.3 ksceler
1 ksrajče
1 ksmrkev
1 kspetržel
80 ganglická slanina
0.5 kszelená paprika
2 lžícemletá sladká paprika

podle chuti

olej
sůl
kmín
chilli koření
mletý černý pepř

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené a okmínované vodě doměkka. Celer, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli a slaninu v celku nakrájíme na drobné kostičky. Zelenou papriku očistíme a nakrájíme na nudličky a rajče rozkrojíme na polovinu. Oloupaný česnek prolisujeme. Na malém množství oleje vyškvaříme kostičky slaniny dorůžova. Pak slaninu vyjmeme a na výpeku orestujeme cibulku. Za stálého míchání přidáme mletou červenou papriku. Jakmile paprika zpění, přilijeme vývar, do kterého vložíme celer, mrkev, petržel, zelenou papriku a rajče. Zeleninu osolíme, opepříme, zakryjeme a zvolna uvaříme doměkka. Pak vše ponorným mixerem rozmělníme do hladka, podle potřeby naředíme vývarem a ochutíme prolisovaným česnekem, chilli kořením, solí a pepřem. Do zeleninové polévky vložíme uvařené brambory a ještě asi 2 minuty povaříme. Zeleninovou polévku s bramborem rozdělíme na porce, ozdobíme do křupava opečenou slaninou a podáváme s pečivem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zeleninová polévka s bramborem a slaninou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena