Zeleninová polenta

Recept na zdravé a velice chutné jídlo z kukuřičné krupice, zeleniny a čerstvých bylinek.


3.0502x
45 min

Ingredience

2 svazkypetrželka
2 kscibule
750 mlvoda
2 ksmrkev
2 svazkybazalka
250 gšpenát
100 gparmazán
2 ksřapíkatý celer
250 gkukuřičná krupice

podle chuti

česnek
sůl
rozmarýn
mletý pepř

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Špenátové listy nahrubo nasekáme, mrkev nakrájíme na kostičky, celer na plátky. Cibuli, česnek a bylinky také nasekáme nadrobno.

Na oleji osmahneme cibuli, přidáme česnek, bylinky a zeleninu a restujeme asi 5 minut. Zalijeme 750 ml vody, vmícháme kukuřičnou krupici, osolíme, opepříme a vaříme asi 20 minut na mírném ohni.

Pekáč vyložíme fólií, naplníme zeleninovou polentou a vyklopíme.

Zeleninovou polentu nakrájíme na plátky, posypeme nastrouhaným parmazánem a podáváme.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninová polenta

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.