Jednoduchá zeleninová nádivka s lahodným olivovým olejem.
3 stroužky | česnek |
sůl | |
4 ks | vejce |
majoránka | |
1 ks | cibule |
tymián | |
50 g | cuketa |
100 g | mrkev |
2 lžičky | prášek do pečiva |
100 g | kukuřice sterilovaná |
oregano | |
100 g | hladká mouka |
mletý černý pepř | |
100 g | měkký salám |
100 g | tvrdý sýr (strouhaný) |
0.5 hrnku | olivový olej Bertolli Classico – Olio di Oliva |
Mrkev očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme na chvíli povařit.
Mezitím na hrubém struhadle nastrouháme cuketu, cibuli najemno nakrájíme, sterilovanou zeleninu dáme okapat. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Salám nakrájíme na kostičky a krátce orestujeme na troše olivového oleje. V míse smícháme zeleninu s orestovaným salámem, přidáme hladkou mouku, zbylý olivový olej, žloutky, prášek do pečiva a prolisovaný česnek. Dochutíme bylinkami a kořením a vše pečlivě promícháme. Na závěr zlehka přimícháme ušlehaný sníh z bílků.
Směs vložíme do zapékací mísy nebo pekáčku a dáme do předem vyhřáté trouby péct.
Nádivku můžeme podáváme teplou i studenou.
Zdroj: Bertolli.cz
autor Tým Vaření.cz
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies | |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůPokud chcete používat náš obsah, kontaktujte Economia, a. s..