3 stroužky | česnek | |
sůl | ||
4 ks | vejce | |
majoránka | ||
1 ks | cibule | |
tymián | ||
50 g | cuketa | |
100 g | mrkev | |
2 lžičky | kypřicí prášek do pečiva | |
100 g | kukuřice sterilovaná | |
oregano | ||
100 g | hladká mouka | |
mletý černý pepř | ||
100 g | měkký salám | |
100 g | strouhaný tvrdý sýr | |
0.5 hrnku | olivový olej Bertolli Classico – Olio di Oliva |
Mrkev očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme na chvíli povařit.
Mezitím na hrubém struhadle nastrouháme cuketu, cibuli najemno nakrájíme, sterilovanou zeleninu dáme okapat. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Salám nakrájíme na kostičky a krátce orestujeme na troše olivového oleje. V míse smícháme zeleninu s orestovaným salámem, přidáme hladkou mouku, zbylý olivový olej, žloutky, prášek do pečiva a prolisovaný česnek. Dochutíme bylinkami a kořením a vše pečlivě promícháme. Na závěr zlehka přimícháme ušlehaný sníh z bílků.
Směs vložíme do zapékací mísy nebo pekáčku a dáme do předem vyhřáté trouby péct.
Nádivku můžeme podáváme teplou i studenou.
Zdroj: Bertolli.cz
Autor:Tým Vaření.cz
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena