Zeleninová musaka

Recept na řecký zeleninový nákyp. Pokrm je trochu náročnější na suroviny, ale za tu námahu stojí.


2.91123x
60 min
1×

Postup přípravy

Nakrájený lilek osolíme, dáme do cedníku, zatížíme a počkáme, až pustí šťávu.

Mezitím na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme čočku, cizrnu, nakrájené žampiony, sekaná rajčata, rajský protlak, bobkový list, nasekané bylinky (rozmarýn, majoránku, bazalku, tymián a petrželka) a vývar. Osolíme, opepříme, přivedeme k varu a za stálého míchání dusíme asi 20 minut.

Lilek osušíme a osmažíme po obou stranách na rozpáleném oleji.

Do vymazané zapékací misky klademe střídavě kolečka osmaženého lilku s podušenou směsí a nakonec vše zalijeme vejci rozšlehanými s jogurtem, solí a pepřem. Zeleninovou musaku pečeme asi 45 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Několik minut před koncem pečení musaku posypeme strouhaným sýrem.

Hotovou zeleninovou musaku ihned podáváme.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninová musaka

Zpět na recept