Zeleninová musaka

Recept na řecký zeleninový nákyp. Pokrm je trochu náročnější na suroviny, ale za tu námahu stojí.


2.91123x
60 min
1×

Ingredience

olej
3 ksvejce
1 kscibule
400 grajče
30 grajčatový protlak
450 glilek
200 gčočka
250 gžampiony
3 dlbílý jogurt
50 gtvrdý sýr
400 gsterilovaná cizrna

podle chuti

česnek
sůl
petrželka
majoránka
tymián
rozmarýn
bazalka
bobkový list
mletý černý pepř

Postup přípravy

Nakrájený lilek osolíme, dáme do cedníku, zatížíme a počkáme, až pustí šťávu.

Mezitím na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme čočku, cizrnu, nakrájené žampiony, sekaná rajčata, rajský protlak, bobkový list, nasekané bylinky (rozmarýn, majoránku, bazalku, tymián a petrželka) a vývar. Osolíme, opepříme, přivedeme k varu a za stálého míchání dusíme asi 20 minut.

Lilek osušíme a osmažíme po obou stranách na rozpáleném oleji.

Do vymazané zapékací misky klademe střídavě kolečka osmaženého lilku s podušenou směsí a nakonec vše zalijeme vejci rozšlehanými s jogurtem, solí a pepřem. Zeleninovou musaku pečeme asi 45 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Několik minut před koncem pečení musaku posypeme strouhaným sýrem.

Hotovou zeleninovou musaku ihned podáváme.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninová musaka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Řecká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.