Zeleninová kari polévka

Jednoduchá polévka, která kombinuje tradiční českou zeleninovou polévku s indickou příchutí.


0.00x
30 min

Ingredience

2 lžíceolej
2 lvývar
2 lžícemáslo
0.5 ksceler
3 ksmrkev
1 kspetržel
0.33 kskapusta
1 plechovkakokosové mléko
2 lžičkykari pasta

podle chuti

sůl
pepř

Postup přípravy

Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) nakrájíme na kostičky, přimeleme špetku pepře a osmahneme na másle v dostatečně velkém hrnci. Zalijeme trochou vody a podusíme do poloměkka. V průběhu dušení přihodíme do hrnce kapustu nakrájenou na kousky, stačí na poslední 2 minuty. Potom hrnec odstavíme. V druhém rendlíku nebo hluboké pánvi krátce osmažíme za stálého míchání jednu až dvě čajové lžičky kari pasty na trošce oleje. přidáme kokosové mléko, které necháme rozehřát v kari pastě a mícháme. Když začne vařit, přidáme slepičí nebo hovězí vývar. Můžeme použít vlastní hotový čistý vývar nebo kvalitní koupený, což je bez práce. Nejlepší je asi tekutý koncentrovaný vývar, který doplníme vodou. Jakmile vývar začne vařit, přelijeme ho k zelenině a krátce společně povaříme, aby se chutě spojily. Pokud je třeba, dosolíme. Zeleninovou kari polévku rozlijeme do talířů a podáváme .
user-icon

autor petrspark

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zeleninová kari polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z indické kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena