Zeleninová kari polévka

Jednoduchá polévka, která kombinuje tradiční českou zeleninovou polévku s indickou příchutí.


0.00x
30 min

Postup přípravy

Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) nakrájíme na kostičky, přimeleme špetku pepře a osmahneme na másle v dostatečně velkém hrnci. Zalijeme trochou vody a podusíme do poloměkka. V průběhu dušení přihodíme do hrnce kapustu nakrájenou na kousky, stačí na poslední 2 minuty. Potom hrnec odstavíme.

V druhém rendlíku nebo hluboké pánvi krátce osmažíme za stálého míchání jednu až dvě čajové lžičky kari pasty na trošce oleje. přidáme kokosové mléko, které necháme rozehřát v kari pastě a mícháme. Když začne vařit, přidáme slepičí nebo hovězí vývar. Můžeme použít vlastní hotový čistý vývar nebo kvalitní koupený, což je bez práce. Nejlepší je asi tekutý koncentrovaný vývar, který doplníme vodou. Jakmile vývar začne vařit, přelijeme ho k zelenině a krátce společně povaříme, aby se chutě spojily. Pokud je třeba, dosolíme.

Zeleninovou kari polévku rozlijeme do talířů a podáváme .
user-icon

autor petrspark


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninová kari polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Indická