Ochucené hlávkové zelí prokládané bůčkem a rajčaty zapékáme v troubě. Podáváme k bramborám.
Hodnocení
3.0
/ 5 (544x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
- -
česnek
- -
sůl
200 g
rajčata
- -
kmín
- -
sádlo
- -
mletý pepř
200 g
uzený bůček
100 g
paprika zelená
300 g
hlávkové zelí
- -
worcesterská omáčka
Postup přípravy
Zelí jemně pokrájíme, promícháme s prolisovaným česnekem, sekanou cibulí, kmínem, pepřem a solí. Zapékací formu vymažeme sádlem a naplníme polovinou připraveného zelí, polovinou na plátky rozkrájeného bůčku, plátky rajčat a proužky paprik. Zakryjeme zbylým zelím, zalijeme trochou vody s několika kapkami worcesteru, poklademe zbylými plátky bůčku a v předehřáté troubě zapečeme. Můžeme podávat s brambory a petrželkou.