Zelenina v těstíčku

Zelenina smažená v pivním těstíčku bude výborným pohoštěním pro hosty. Recept je snadný.


2.9637x
30 min

Ingredience

1 kscibule
200 gcuketa
100 gmrkev
250 gbrokolice
12 ksžampiony

podle chuti

sůl
petrželka
meduňka
mletý pepř

těstíčko

2 ksvejce
125 mlpivo
125 ghladká mouka

podle potřeby

máslo
olej na smažení

Postup přípravy

Mouku se žloutky, pivem, solí a pepřem rozmícháme na řídké těstíčko, do kterého nakonec vmícháme i ušlehaný sníh z bílků. Zeleninu očistíme a pokrájíme na středně veliké kusy nebo plátky, povaříme ji asi 3 minuty v osolené vodě, potom propláchneme a necháme vychladnout. Žampiony očistíme a osmahneme je na másle, necháme vychladnout a osolíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a bylinky opereme. Zeleninu s houbami a bylinkami obalíme v těstíčku a po částech smažíme v oleji z obou stran dozlatova. Osmaženou zeleninu a houby necháme okapat na ubrousku od přebytečného tuku. Zeleninu v těstíčku podáváme jako chuťovku, doplníme studenými omáčkami. Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zelenina v těstíčku

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena