Zelenina v těstíčku

Zelenina smažená v pivním těstíčku bude výborným pohoštěním pro hosty. Recept je snadný.


2.9637x
30 min

Postup přípravy

Mouku se žloutky, pivem, solí a pepřem rozmícháme na řídké těstíčko, do kterého nakonec vmícháme i ušlehaný sníh z bílků.

Zeleninu očistíme a pokrájíme na středně veliké kusy nebo plátky, povaříme ji asi 3 minuty v osolené vodě, potom propláchneme a necháme vychladnout. Žampiony očistíme a osmahneme je na másle, necháme vychladnout a osolíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a bylinky opereme.

Zeleninu s houbami a bylinkami obalíme v těstíčku a po částech smažíme v oleji z obou stran dozlatova. Osmaženou zeleninu a houby necháme okapat na ubrousku od přebytečného tuku.

Zeleninu v těstíčku podáváme jako chuťovku, doplníme studenými omáčkami.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelenina v těstíčku

Zpět na recept