Vaření.czReceptyZelenina smažená v pivním těstíčku

Zelenina smažená v pivním těstíčku

Květák, brokolici, mrkev a kedlubnu smažíme v pivním těstíčku a podáváme s jogurtovo-bylinkovou omáčkou, která je součástí receptu.


4.233x
45 min

Ingredience

0.5 ksbrokolice
0.5 kskvěták
1 kskedluben
1 ksvelká mrkev

omáčka

1 lžičkacukr
100 mlolivový olej
3 lžícecitronová šťáva
2 kelímkybílý jogurt
3 lžícečerstvá petrželka
1 lžícečerstvý kopr
2 lžícečerstvá pažitka

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

těstíčko

3 ksvejce
120 ghladká mouka
100 mlsvětlé pivo
0.5 lžičkykypřicí prášek do pečiva

na obalení

hladká mouka

Postup přípravy

Květák a brokolici očistíme, omyjeme a rozebereme na růžičky. Mrkev a kedlubnu oloupeme a nakrájíme na plátky 3 mm silné. Připravenou zeleninu osolíme a necháme odležet. Připravíme si jogurtovou omáčku. Omyté a nasekané bylinky vložíme do mísy, zalijeme olejem, citronovou šťávou a jogurtem. Vše spolu rozmixujeme a ochutíme cukrem, solí a pepřem. Omáčku necháme v chladu rozležet. Mouku promícháme s kypřícím práškem. Vejce osolíme, rozšleháme s pivem, zahustíme moukou a vymícháme ve středně husté těstíčko. Kousky zeleniny obalujeme v hladké mouce, namáčíme do těstíčka a smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova. Hotovou zeleninu necháme okapat na papírové utěrce. Smaženou zeleninu rozdělíme na porce a podáváme s jogurtovo-bylinkovou omáčkou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zelenina smažená v pivním těstíčku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena