Zelenina smažená v pivním těstíčku

Květák, brokolici, mrkev a kedlubnu smažíme v pivním těstíčku a podáváme s jogurtovo-bylinkovou omáčkou, která je součástí receptu.


4.233x
45 min

Ingredience

0.5 ksbrokolice
0.5 kskvěták
1 kskedlubna
1 ksvelká mrkev

omáčka

1 lžičkacukr
100 mlolivový olej
3 lžícecitronová šťáva
2 kelímkybílý jogurt
3 lžícečerstvá petrželka
1 lžícečerstvý kopr
2 lžícečerstvá pažitka

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

těstíčko

3 ksvejce
120 ghladká mouka
100 mlsvětlé pivo
0.5 lžičkykypřící prášek do pečiva

na obalení

hladká mouka

Postup přípravy

Květák a brokolici očistíme, omyjeme a rozebereme na růžičky. Mrkev a kedlubnu oloupeme a nakrájíme na plátky 3 mm silné. Připravenou zeleninu osolíme a necháme odležet.

Připravíme si jogurtovou omáčku. Omyté a nasekané bylinky vložíme do mísy, zalijeme olejem, citronovou šťávou a jogurtem. Vše spolu rozmixujeme a ochutíme cukrem, solí a pepřem. Omáčku necháme v chladu rozležet.

Mouku promícháme s kypřícím práškem. Vejce osolíme, rozšleháme s pivem, zahustíme moukou a vymícháme ve středně husté těstíčko.

Kousky zeleniny obalujeme v hladké mouce, namáčíme do těstíčka a smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova. Hotovou zeleninu necháme okapat na papírové utěrce.

Smaženou zeleninu rozdělíme na porce a podáváme s jogurtovo-bylinkovou omáčkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelenina smažená v pivním těstíčku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.